0390-100 08 tidbok@gapab.se

15 års erfarenhet av lyckade implantatbehandlingar!

Implantat

Vid tandförlust som leder till mer eller mindre tandlöshet kan vi idag ersätta roten med en titanskruv och på den fästa en tandkrona och på så sätt återställa bettet och dess funktion och utseende. Detta kallas för implantat eller KBF (käkbensförankring).

Vi har med framgång arbetat med denna typ av behandling sedan 1995 och vi använder oss av ett svenskt implantatsystem, nämligen Brånemark System som idag anses vara världsledande. Vi använder också andra system som är väl etablerade och framgångsrika till exempel det amerikanska systemet Replace och system från den lilla svenska uppstickaren BioMain som är ett av sveriges snabbast växande företag.

Professor Per-Ingvar Brånemark är forskaren som 1952 upptäckte att titan kunde växa fast i benvävnad – det blev det första implantatet!

Sedan dess har hundratusentals implantat gjort människor lyckliga över hela världen!

Vår käkkirurg Carl-Gustav Manhem har opererat för oss alltsedan vi startade med verksamheten 1995. Han är idag ansvarig för implantatverksamheten på Universitetsjukhuset i Linköping och arbetar dessutom deltid på ett privat sjukhus i London. Vi beundrar hans skicklighet och behöver väl knappast nämna att han är en erfaren kirurg. Även patienter med ringa benmängd kan få implantat på kliniken, vid behov utför vår kirurg bentransplantat, vilket är ganska unikt för en privat klinik.

Läkningstiden för implantat varierar från allt mellan 14 dagar till 6 månader. Det beror helt på förutsättningar och benkvalitet. Oftast kan kirurgen tala om i förväg hur lång inläkningstid som krävs. Vi har de senaste åren arbetat en hel del med direktbelastade broar vilket innebär att en tandlös person kan var fullt betandad inom 3 veckor efter operationen. Och det är livskvalitet!

I sammanhanget kan vi nämna att vi i Gränna har gjort en av de allra första direktbelastade överkäksbroarna i Sverige. Behandlingen är under inga omständigheter vanlig ens idag. Det känns lite roligt att sätta Gränna på odontologins världskarta!

Bor Du långt borta från Gränna men skulle ändå vilja göra Din implantatbehandling hos oss kan vi rekommendera en minisemester i området. I Gränna finns mycket trevligt att fördriva tiden under en vecka eller två! Under tiden Dina implantat läker fast kan Du koppla av med golf, fiske, jakt, ridning, bad, ballongfärd, museer eller bara ta det lugnt (Vilket vi nog rekommenderar de första 3 dagarna!).

Du kan bo i slott, hotell, på spa, camping eller i stuga. Det finns speciella paketlösningar under din behandlingstid. Du kan till och med få special-kost hos våra samarbetspartners.